KABA

Policija će pojačano nadzirati pješake i bicikliste

KARLOVAC – Tijekom prvih šest mjeseci 2013. godine na području PU karlovačke u odnosu na isto razdoblje 2012. godine evidentirano je povećanje stradalih pješaka i biciklista u prometnim nesrećama. Tako su ove godine stradala 22 pješaka i 19 biciklista, a u istom razdoblju prošle godine stradalo je 12 pješaka i 13 biciklista. Od toga ove godine smrtno je stradao jedan pješak, a prošle godine po jedan pješak i biciklista.

Iako je policija tijekom ove godine već ukazivala na poželjno ponašanje, ponovno podsjećaju bicikliste da ne voze u zabranjenom smjeru, da se pri prelasku pješačkih prijelaza uvjere da li ga mogu prijeći nesmetano u odnosu na vozila koja prometuju i da koriste biciklističke kacige jer je to u interesu njihove vlastite sigurnosti.

Pješake, posebno one starije životne dobi i djecu, podsjećaju i savjetuju da cestu obavezno prelaze na obilježenim pješačkim prijelazima, da koriste pješačke pothodnike, da ne prelaze cestu na znak crvenog svjetla za pješake na uređaju za upravljanje prometom prometnim svjetlima, te da ne istrčavaju na cestu kako time ne bi ugrozili prvenstveno svoju sigurnost.

U narednom razdoblju policijski službenici će pojačat nadzor ponašanja u prometu, a protiv svih onih koji se ne ponašaju sukladno zakonskim propisima poduzimati propisane represivne mjere.