web karijera 1160*120
web struka 1160*120

U Općoj bolnici Karlovac prate trendove u medicini

KARLOVAC – Opća bolnica Karlovac pokušava pratiti sve trendove u medicini, a po opremi, barem što se tiče Službe za ženske bolesti i porode nimalo ne zaostaju za ostatkom Hrvatske. Tako već dvije godine trudnice mogu obaviti pregled četverodimenzionalnim ultrazvukom.

Četverodimenzionalni ultrazvuk je 3D ultrazvuk u pokretu. Osnovna je svrha 3D i 4D ultrazvuka je da se utvrdi neurološki razvoj djeteta, njime se mogu otkriti embrionalne i fetalne anomalije, ali dakako i isključiti, što je najčešće slučaj.

Velik broj trudnica još uvijek se na ovu pretragu upućuje u Zagreb, a mnogi ni ne znaju da aparat vrijedan 800 tisuća kuna postoji u našem gradu. Na pregled upućuje izabrani ginekolog, a on je besplatanpreko crvene uputnice.

Pregled ovim ultrazvukom traje od 45 minuta do jednog sata, a potrebna je posebna edukacija djelatnika koji obavlja pretragu. U karlovačkoj bolnici, koja je jako dobro opremljena tako možete obaviti sve preglede i operacijske zahvate, osim vantjelesne oplodnje koja je preskup postupak i radi se samo u specijaliziranim klinikama.