web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Najbolji prijatelji oduševili velike i male na Riječnom kinu za djecu

KARLOVAC – Riječno kino postalo je sinoć i kazališna pozornica. Dječju predstavu Najbolji prijatelji pogledalo 250 malih i velikih gledatelja. Ukupno je u prva dva vikenda open-air kino posjetilo oko 2.190 posjetitelja.

Bilo je predivno vidjeti Foginovo kupalište kao kazalište. I mislim da je ovo dobar test i za veće produkcije. Foginovo može funkcionirati kao kazališna pozornica i svakako ove tri predstave koje će se izvesti u okviru Riječnog kina za djecu ne bi trebale biti posljednje, izjavila je glavna i odgovorna osoba Riječnog kina uz Karlovačko i Riječnog kina za djecu, Marija Ratković Vidaković.

Sljedeći vikend počinje u petak u 20 sati radionicom plesa koju ispred udruge F.R.E.E. Dance vodi Melita Spahić. U 21.30 sati na Foginovom kupalištu zavrtit će se 35mm filmska vrpca, kada je na repertoaru britanski film Histerija, koji će gledateljima otkriti kako je nastao ženski izum stoljeća – električni vibrator.

U subotu, također pomoću 35mm filmskog projektora prikazat će se autobiografska drama Hitchock u kojoj slavnog redatelja utjelovljuje briljantni Anthony Hopkins, a radnja se odvija za vrijeme snimanja filma Psiho. Subotnji program upotpunjuje turnir u PlayStation-u i nastup karlovačkog punk rock benda Me as Well.

Program završava u nedjelju uz Riječno kino za djecu. Tako u 20 sati na scenu stupaju glumci lutkarstva Umjetničke akademije iz Osijeka koji će izvesti kazališni komad Zvonar crkve Notre Dame.

rijecni_kino_2207_1