Obilježen dan napada na Josipdol

PITOMI JAVOR / JOSIPDOL – Općina Josipdol i njeni mještani prisjetili su se danas agresije na ovaj kraj, na dan kada je Pitomi Javor postao prva crta bojišnice na kojoj je obranjena naša Domovina. Tim povodom služena je sveta misa, te blagoslovljen Križ kao znak vjere i nade s kojom su i naši branitelji neumorno branili te očuvali svoju rodnu grudu.

Tu smo bili, ostali smo i opstat ćemo, poručio je između ostalog župnik župe Uzašašće Isusovo Cerovnik pop Ante Luketić u svojoj propovijedi. Najveću zahvalu za činjenicu da su još uvijek ovdje mještani mogu dati nesebičnosti hrvatskih branitelja, od kojih su mnogi položili svoje živote na oltar Domovine.

Javila se inicijativa da se na Pitomom Javoru izgradi spomen obilježje svim brabniteljima ovog kraja, kako bi u povijesti zauvijek ostala upisana žrtva branitelja. Načelnik općine Josipdol Zlatko Mihaljević se nada da će se projekt ostvariti u skoroj budućnosti, a najavljuje kako će u osnovnoj školi u Cerovniku biti postavljene fotografije zbivanja iz ratnih godina.

 

pitomi_javor1