web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Ministrica Mrak Taritaš na sastanku s Vučićem i Jelićem

KARLOVAC U cilju poznavanja stanja u županijskim i gradskim uredima koji se bave rješavanjem zaprimljenih zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada, ministrica graditeljstva i prostornog uređenje Anka Mrak Taritaš sastala se s županom Karlovačke županije Ivanom Vučićem i gradonačelnikom Damirom Jelićem. Na sastanku je bilo govora o broju zaprimljenih zahtjeva te o mogućnostima njihovog što skorijeg rješavanja.

Karlovačka županija broji oko 17 500 tisuća zahtjeva za legalizaciju, a Grad Karlovac oko 7000. Glavninu zahtjeva potrebno je riješiti do kraja 2015 godine, smatra ministrica Mrak Taritaš.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ministrica_1.mp3}

Osnovni problem koji se postavlja u jedinicama regionalne uprave na razini županije je zapošljavanje 10-12 novih ljudi, od čega bi 20% plaće išlo iz proračuna vlastitih sredstava županije, istiće župan Ivan Vučić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ministrica_2.mp3}

U gradu s financijske strane nemaju problema, ali očekuje ih preustroj, napominje gradonačelnik Damir Jelić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ministrica_3.mp3}

U naredne dvije godine, trbalo bi riješiti glavninu zahtjeva, a sredstva koja dođu od legalizacije, nadodaje ministrica Mrak Taritaš, trebalo bi vratiti u prostor.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/ministrica_4.mp3}

Samo u lipnju na području RH pristiglo je 600 000 zahtjeva , stoga ministrica Mrak Taritaš najavljuje kako bi se krajem godine izvršila detaljnija analiza, a tada će raspolagati i s više informacija.