web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Nesuglasice na relaciji Baršić – Grčić

DUGA RESA – Osobno sam duboko razočaran. Ne mareći za posljedice grupa vijećnika HDZ-, HSLS-a, AUZ-a, Laburista i vijećnice SDP-a glasovali su za rušenje rebalansa, stoji u priopćenju koji nam je poslao gradonačelnik Ivan Baršić. Ta ista grupa vijećnika kaže kako je prijedlog rebalnsa odgođen za iduću sjednicu zbog želje da se do tada formiraju odbori koji će detaljno proučiti materijale za rebalans.

Izgovori da vijećnici nisu imali vremena proučiti materijale, gradonačelnik Baršić smatra da su smiješni te da time rade destrukciju svojim sugrađanima, dok sve insinuacije o „rušenju” rebalansa vijećnici smatraju jeftinim prikupljanjem političkih bodova i maskiranjem pokušaja nastavka upravljanja gradom na netransparentan način.

Je li neizglasavanjem proračuna dovedena u pitanje realizacija vrlo bitnih gradskih projekata, predsjednik gradskog vijeća Duge Rese Zlatko Grčić kaže da nije. Smatra kako je ovo stvaranje jedne pozicije straha prema investitorima.

Jesu li prozvani vijećnici zaista digli ruku protiv bolje Duge Rese ili je gradonačelnik izdvojio pojedine projekte iz proračuna kako ih nitko drugi ne bi mogao provesti vidjet ćemo na skorašnjoj sjednici gradskog vijeća grada Duge Rese, 14. kolovoza za koju smo već sada uvjereni da neće proći bez verbalnog okršaja.