cacib1

Karlovčani slabije putuju nego prošlih sezona, traže se akcijske ponude

KARLOVAC – Poznata je činjenica kako je ove godine u Hrvatsku ušlo manje turista nego lani, no i naši turisti slabije putuju. Istina i rezervacije su ove sezone krenule kasnije, zbog lošeg vremena početkom ljeta, tako da u turističkim agencijama očekuju da bi se pad mogao nadoknaditi tijekom kolovoza i rujna.

Slika praznog Korza nije novost u vruće ljetne dane, bez obzira kratili trenutke na nekoj od rijeka, ili ste odlučili otputovati na neku morsku destinaciju. Iako mnogi kažu da novca nemaju, za ljetovanje će većina ipak izdvojiti, možda ipak nešto manje nego prethodnih sezona.

Ove godine više se traže akcije, a najtraženija odredišta u Hrvatskoj su Rabac, Crikvenica, Zadar, Biograd, Hvar, te Vis, kaže vlasnica i direktorica jedne karlovačke turističke agencije Marijana Buneta.

Od stranih destinacija Tunis je i dalje vodeći, naime ponuda putovanja u ovu zemlju pruža najbolji odnos cijene i kvalitete, tako ste u Tunis mogli otputovati već za 2.500 kuna po osobi. A za najpovoljnije ljetovanje u našoj zemlji u predsezoni i podsezoni izdvojit ćete oko 1.500 kuna po osobi, dok ćete u špici sezone za takva mjesta morati izdvojiti oko 2.500 kuna.

U ponudi imamo i jednodnevne izlete u Crikvenici, no neki nemaju novca ni za to, kaže Buneta, te dodaje da brojni karlovčani radije biraju dan provesti na nekom od domaćih kupališta, nego putovati na more.

Zadnjih godina mnogi su za odlaske na ljetovanje dizali kredite ili se na neki drugi način zaduživali, čini se kako je ove godine to došlo na naplatu, tako da će mnogi godišnje odmore provesti kod kuće. Ni to nije nužno tako loše, ipak smo grad na četiri rijeke.