KABA

Nakon rukometnog, krenuo i gimnastički kamp

 

SELCE – Tradicionalni gimnastički kamp u Selcu u punom je zamahu. U Hostelu Karlovac trenutno boravi 124 gimnastičarki i gimnastičara iz 9 hrvatskih klubova: GK Dubrava (Zagreb), GK Samobor, GK Rijeka, ŽGK Vita (Rijeka), GK Olimpik (Zagreb), GK Dišpet (Šibenik), GK Filip Kok (D. Resa), GK Slavonski Brod i naravno GK Sokol (Karlovac). Pod velikim šatorom obližnjeg igrališta svi polaznici kampa treniraju tri puta dnevno. Sprave je dopremio i postavio izvršni organizator Gimnastički klub “Sokol” Karlovac uz pomoć vrijednih djelatnika hostela na čelu s direktorom mr. Marijanom Karlićem.

Uz gimnastički kamp, pod pokroviteljstvom Hrvatske olimpijske akademije i Hrvatskog gimnastičkog saveza, provodi se i seminar za trenere muške i ženske športske gimnastike. Povodom toga kamp će sutra posjetiti glavni tajnik HOO-a Josip Čop, ravnatelj HOA-e Milan Kolman, predsjednik HGS-a Stevo Tkalčec i predsjednik ŽTO HGS-a Mario Vukoja. Posjet uglednih športskih djelatnika trebao bi doprinijeti značaju i važnosti kako ovogodišnjeg, tako i budućih seminara i kampova koji će se održavati na prostorima i terenima Hostela Karlovac u Selcu.

Kamp traje 15 dana ( od 27. srpnja do 10. kolovoza). Oni kojima je previše svih 15 dana mogli su birati jedan od dva termina od po 7 dana ili jedan od tri termina od po 5 dana. Ukupan broj gimnastičara/ki koji će “proći” ovogodišnji kamp premašuje brojku od 250 sudionika. U drugom dijelu očekuju se gimnastičari iz Čakovca (u kojem trenira naš olimpijac Filip Ude), te Ljubljane (54) i Maribora (27), čime gimnastički kamp Selce poprima međunarodne razmjere.

soloi_u_slecu_dva

sokoli_u_selcu_tri