Riječnim kinom ovog vikenda prodefiliralo više od dvije tisuće posjetitelja

KARLOVAC – Foginovo kupalište i sinoć je bilo puno. Najmlađi, njih 200-tinjak, okupirali su sve slobodne stolice i luft madrace te uživali su u 45-minutnoj izvedbi komada nastalom po hvaljenom romanu Victora Huga, “Zvonar crkve Notre Dame”. O tome kako prava ljepota dolazi iz srca, kako svako zlo na kraju biva kažnjeno, kako pravo prijateljstvo zlata vrijedi i kako se dobro dobrim vraća, svjedoči svima dobro poznata priča o zvonaru crkve Notre Dame. U izvedbi mladih glumaca lutkara iz Osijeka ova je priča ispričana na drugačiji način. Priču pričaju troje uličnih zabavljača koji i kao glumci i kao lutkari utjelovljuju glavne likove iz priče: dobrog zvonara Quasimoda, lijepu ciganku Esmeraldu i zločestog suca Claudea Frolla. U predstavi su igrali Dominik Karakašić, Kristina Fančović i Adam Skendžić, a na kraju su bili nagrađeni velikim pljeskom.

Sljedećeg vikenda, u petak u 20 sati, program započinje radionicom nijemog scenarija koju vodi mlada filmašica Ksenija Sanković. Uoči projekcije nijemog filma svi prisutni moći će saznati kako napisati scenarij za nijemi film. Odmah nakon moći će komparirati svoje djelo sa španjolsko-francuskom dramom Snjeguljica koja je na repertoaru Riječnog kina uz Karlovačko u 21.30 sati. Svojevrsni je to homage nijemom filmu i ekranizacijama bajki braće Grimm. Film je osvojio deset prestižnih Goya nagrada uključujući za najbolji film i originalni scenarij. Dan kasnije, u subotu, u 21.30 sati na programu je ponovno španjolski film, Putnici ljubavnici – najnovije ostvarenje filmske ikone Pedra Almadovara. Priča je to o putnicima i članovima posade aviona koji će se vjerojatno srušiti, pa njima preostaje ispuniti preostalo vrijeme na najbolji mogući način.

Program Riječnog kina za djecu odvija se u nedjelju u 20 sati kada na scenu stupaju glumci lutkarstva Umjetničke akademije iz Osijeka koji će izvesti kazališni komad Čarobnjak iz Oza. Osječki studenti će najmlađe Karlovčane upoznati s pričom o djevojčici koja je imala veliku želju, veliku poput najveće oluje, koja ju je odvela na pustolovinu života, pustolovinu epskih razmjera, borbu dobra i zla…Kao i proteklog vikenda sponzor dječjih predstava je McDonald’s restoran Karlovac.

Završetkom trećeg vikenda, ovim dvjema manifestacijama u jednoj prodefiliralo je ukupno 4.280 posjetitelja, a još je cijeli kolovoz pred nama koji uključuje i sljedeće naslove – The Chef, Cezar mora umrijeti, Piranha 3DD, Štrumpfovi 2, Pirati! Banda nepoželjnih te Ljubav.