Objavljena nova lista poreznih dužnika; u našoj županiji rekord 10 milijuna kuna duga

KARLOVAC/ZAGREB – Porezna uprava objavila je novi popis poreznih dužnika. Popis poreznih obveznika koji državi duguju više od 15.000 kuna objavljen je posljednjeg dana srpnja i na njemu se nalazi više od 76.000 građana. Na popisu je također više od 52.000 tvrtki.

Podsjetimo, slična lista u javnosti nazvana ‘stupom srama’ objavljena je prije godinu dana. Među pravnima osobama listu dužnika ove godine predvodi Pan – papirna industrija u stečaju, koja je prošle godine bila na 3. mjestu. S dugom od oko 155 milijuna kuna ova je tvrtka predvodnica dužnika u našoj zemlji. Na drugom mjestu ove se godine našla tvrtka Euro-market iz Zagreba s dugom od 101 milijuna kuna, dok je iza nje Tvornica električnih žarulja koja je državi dužna oko 77 milijuna kuna.

Od dužnih tvrtki s područja Karlovačke županije, na prvom se mjestu našlo Klesarstvo Butorac iz Duge Rese, koje je prošle godine bilo treće po dugovanju lokalnih tvrtki. S dugom od nešto manje od 10 milijuna kuna našli su se na 123. mjestu dužnika u cijeloj zemlji. Idući dužnik iz naše županije je tek na 300. mjestu, i to Agrokomerc iz Karlovca koji je dužan gotovo 5 milijuna kuna. Treći najveći dužnik je Ana-trade u stečaju iz Karlovca koja se s dugom od 3,4 milijuna kuna našla na 480. mjestu liste svih dužnika. Svi ostali dužnici iz naše županije nalaze se iza 500. mjesta.

Listu poreznih dužnika možete pronaći na Internetskim stranicama Porezne uprave.