KABA

Glave pune briga. Kako dalje?

KARLOVAC – Rukometaši “Karlovca” započeli su pripreme za novu sezonu. Euforija s početka lipnja kada je izboreno četvrto mjesto donijelo novi europski izlet, u potpunosti je okopnjela. Zbog financijskih razloga klub se zahvalio trojici igrača. U idućoj sezoni nećemo gledati Bornu Hadrovića, iskusnog kapetana Dragomira Požegu i Marka Štrucelja. Dino Rački je već ranije najavio odlazak iz kluba, a Boris Batinić zbog bolesti neće trenirati mjesec do dva. Ovako prorijeđen kadar dopunjen je mladim snagama iz vlastitih redova. Prvoj ekipi priključeni su Crnković, Šnajder i Felić.

– Rupe smo popunili svojim juniorima, igračima rođenima 1996. i 1997. godine. I to je to od rostera ekipe za skorašnju sezonu u Premijer ligi. Još nam se samo moraju priključiti igrači koji su igrali (Smojver,Bačić,Cindrić,Prezelj) Svjetsko juniorsko prvenstvo u Bosni i Hercegovini. Oni su dobili slobodno tjedan dana. Kada nam se oni priključe imamo ekipu za sezonu 2013/2014, opisuje ukratko situaciju trener momčadi Dinko Đanković. 

Prvu prozivku direktor kluba Dubravko Strnić začinio je informacijom o teškoj financijskoj situaciji i dugovima prema bivšim prvotimcima koji su dosegli 150 000 kuna. Posezanje za juniorima i kadetima jednostavno je nužnost.

– Generalno išli smo na pomlađivanje momčadi. Vidimo da je to dosta slabija ekipa od one prošlosezonske koja je dohvatila četvrto mjesto i nastup u Europi. U ovom trenutku nema smisla postavljati si neke ciljeve, izuzev ostanka u prvoj ligi. Najbitnije nam je uigrati ekipu, za što će trebati dosta vremena. Tek tada ćemo moći uvidjeti kolike su mogućnosti ove momčadi u usporedbi s drugim klubovima. Prije svega one fizičke. Nakon toga možemo razmišljati što  i kako dalje, kaže trener. 

Situacija nije bajna , ali dohvate li karlovački klinci formu i kvalitetu Premijer lige ili joj se barem donekle približe, gornji dom ne bi trebao biti upitan. Razlog leži u činjenici da strahoviti problemi nažalost pritišću i ostale klubove. Prije svih “Sisciu” i riječki “Zamet”. Sisčani su na korak do istupanja iz prve lige, dok su klub s Kvarnera dugovi su stisli do te mjere da im se momčad u potpunosti osipala. Odljev igrača nije zaobišao “Poreč” i “Dubravu”. Krvna slika klupskog rukometa poprilično je narušena. U takvoj situaciji klub s dokazanim rukometnim pogonom i školom, što “Karlovac” definitivno jest, mogao bi se izdići.

– Prvenstvo počinje 7. rujna. Imamo ukupno četrdesetak dana da se kondicijski podignemo i da počnemo trenirati s tom loptom. U pripremnom periodu stisnut ćemo , nadam se, pet , šest prijateljskih utakmica. Sve više manje sa stranim ekipama počevši od slovenskih do jednog katarskog kluba, iznosi plan Đanković.

Krajem studenog Karlovčani će odigrati i dvije utakmice Challenge Cupa. Ždrijeb ih je spojio s ekipom “Manchestera” HC. Uspostavljeni su prvi kontakti s Britancima i intenzivno se radi na tome da se obje utakmice odigraju u Karlovcu. Troškove smještaja pokrio bi domaćin, a na otočanima je samo da si riješe put do Hrvatske. Ova varijanta “Karlovcu” bi uvelike olakšala život, obzirom na stanje blagajne.

hrk_karlovac_pripreme_dva
hrk_karlovac_pripreme_tri
omicron