Traktor i dalje ”vrući krumpir” u Draganiću

DRAGANIĆ – Gdje je nestao traktor? – očito je pitanje koje najviše muči draganićke općinske vijećnike. Na početku jučerašnje sjednice Općinskog vijeća, odmah je odbačena točka 8 dnevnog reda koja se odnosi na donošenje novog cjenika komunalnih usluga jer vijećnici nisu dobili obrazloženje. A onda se pojavio traktor, doduše ne u fizičkom obliku.

SDP-ov Stjepan Golub nezadovoljan je odgovorom na pitanje postavljeno na prošloj sjednici. Traži da načelnik oformi radu grupu koja će utvrditi kolika je šteta nastala jer traktora nema te da odgovorni vrate taj novac. To je novac svih Draganićaka i netko ga mora vratiti u općinski proračun, oštar je Golub.

Razvlačenje traktora već četiri godine na baš svakoj sjednici, razljutilo je zamjenika načelnika Ivicu Vrbanića koji je zamoli vijećnike da budu konstruktivni te da nije u redu da oporba konstantno ”vozi u rikverc”.

No oporba ga nije poslušala. SDP-ov Anđelko Misir koji je na prošloj sjednici potegnuo pitanje traktora, tvrdi kako je dobio samo razultate istrage koja je u tijeku, ali ne ono što je tražio. I dalje inzistiram na dobivanju kupoprodajnog ugovora te potvrde transakcija da svi možemo vidjeti jesu li novci možda otišli na neki treći račun, zaključuje Misir.

Direktor komunalnog Mijo Jagatić obećao je za iduću sjednicu tražene dokumente, odnosno kopiju ugovora. Na Golubovo daljnje inzistiranje formiranja radne grupe, HDZ-ov Krunoslav Tomačić se pita: Tko će platiti komisiju, ako ona ništa ne utvrdi? Hoće li vijećnik Golub onda platiti troškove te radne grupe?

O tome ipak ne trabaju brinuti jer je prijedlog nakon polusatne rasprave odbačen sa 9 glasova protiv. No jednoglasno su i brzo prihvaćene Izmjene i dopune proračuna koje su minimalne. Odnose se na izbore jer sredstva za njih nisu bila predviđena u proračunu. Očito proračun nije zaslužio toliko polemike kao traktor.