web karijera 1160*120
web struka 1160*120

250 posjetitelja Riječnog kina – večeras Putnici ljubavnici

KARLOVAC – Bila je to jedna od najtiših večeri na Foginovom kupalištu. 250 posjetitelja – reklo bi se intimistična brojka s obzirom na dosadašnje večeri, ali taman onoliko koliko je za film poput Snjeguljice dostatno. Pravi zaljubljenici u nijemi film i flamenco uistinu su mogli uživati; veliko platno je sat i 45 minuta bilo posvećeno isključivo njima.

Uoči filma, u skladu s čitavim programom, održana je i radionica izrade scenarija za nijemi film koju je vodila mlada karlovačka filmašica Ksenija Sanković, koja je rezultirala scenarijem za sljedeće izdanje Riječnog kina. Ugodno spojeno s korisnim, u svakom slučaju, izjavila je Ksenija.

Večerašnji program nastavlja se u španjolskom stilu. U 21.30 sat na programu je španjolski film, Putnici ljubavnici – najnovije ostvarenje filmske ikone Pedra Almadovara. Radi se o putnicima aviona koji će se po svoj prilici srušiti, a njima jedino preostaje ispuniti preostalo vrijeme na najbolji mogući način. Dvoje zaljubljenih zaposlenika madridske zračne luke na pisti nehotično će prouzrokovati zaplet filma, koji vam nećemo otkriti. Njih utjelovljuju Almodovarovi kućni glumci, Penelope Cruz i Antonio Banderas.

rijecno_kino_0208_01