Svečanom sjednicom u Drežnik Gradu općina Rakovica proslavila svoj dan

RAKOVICA – Svečanom sjednicom općina Rakovica danas je proslavila svoj dan, kao i nadolazeći Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Vatrogasnom domu u Drežnik Gradu.

Na početku su podijeljena javna priznanja najzaslužniji stanovnicima Rakovice – povjesničaru Anđelku Mijatoviću, obiteljima Cindrić, Sep i Lukić te Kulturno umjetničkom društvu Izvor koje ove godine slavi 35. obljetnicu postojanja.

rakovica_priznanja

Prvi čovjek ove najjužnije karlovačke općine, Franjo Franjković, rezimirao je učinjeno u protekloj godini, ali iskoristio priliku i podsjetio na najveće probleme s kojima Rakovica vodi borbu dugi niz godina, a to je vodoopskrba.

– Radi se intenzivno na projektima odvodnje, uređenja prometnica te elektroopskrbe, kaže Franjković i dodaje kako oni u općini najviše pažnje posvećuju investitorima koji žele ulagati u Rakovicu.

A jedna od strateških grana je svakako turizam. Stoga je općinska Turistička zajednica podijelila nagrade Zeleni cvijet. Najljepše uređena okućnica proglašena je ona obitelji Kesić iz Grabovca dok je Ivana Žižak iz Rakovice dobila nagradu za najbolje uređeni balkon.

rakovica_cvijet

Čestitkama su se priključili i predstavnici Karlovačke županije, kao i gradonačelnici i načelnici susjednih općina. Nastavak dobre suradnje obećali su i predstavnici prijateljskog grada Ozlja, zamjenica gradonačelnice Nada Diković.

rakovica_sjednica


Proslava se nastavlja i sutra svetom misom u crkvi svete Jelene Križarice u početkom u 10 sati, a u ponedjeljak je u 8.30 sati polaganje vijenaca ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Rakovici, u 10 sati kod spomen obilježja na brdu Kurjevac kod Primišlja. U 13 sati je tradicionalno druženje i sportsko nadmetanje na igralištu kod OŠ Eugena Kvaternika, a u 20 je početak zabave uz grupu Like na terasi vatrogasnog doma u Rakovici.