draganic_ov_0108

DRAGANIĆ – Koeficijenti plaća i sistematizacija radnih mjesta u Općini Draganić, dovela je do rasprave na prošloj sjednici općinskog vijeća. To pitanje potegnuo je na prvoj radnoj sjednici te u pisanom obliku zatražio odgovor SDP-ov Anđelko Misir. Do druge sjedice, odgovor je stigao prema onome što piše u Pravilniku o sistematizaciji koji će prema najavama predsjednika Općinskog vijeća Josipa Jazvaca, doživjeti promjene.

Komentar na Pravilnik imao je, naravno, SDP-ov Stjepan Golub. Pravilnik je, kaže, napravljen za podobne i nepodobne.

Sistematizacija je nekima učinila štetu, složili su se ipak i Golub i Jazvac koji još nadodaje kako je ona donesena u prošlom sazivu vijeća i nitko se nije bunio. S druge pak strane oporba traži povećanje koeficijenta plaće referentu za računovodstvo i financije s 1.92 na 2.10. Traže i naknadu od tisuću kuna neto za predsjednika vijeća jer vide da je svaki dan u Općini.

No prijedlog nije stavljen na raspravu jer načelnik Stjepan Bencetić najavljuje kako je u planu reorganizacija u Općini, koja bi trebala biti predmet rasprave ipak na idućoj sjednici. Do tada će se sagledati rad svakog pojedinca i plaća koju za taj rad ili nešto manji rad dobiva, zaključio je načelnik.