web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Bencetić: TZ nije u potpunosti uklađena sa Zakonom i to treba riješiti

DRAGANIĆ – Tko je direktor Turističke zajednice u Draganiću, a tko je predsjednik i posluje li ona uopće u skladu sa Zakonom. Samo su neka od pitanja koje je draganićka oporba predvođena SDP-ovim Anđelkom Misirom uputila načelniku Stjepanu Bencetiću. Misira zanimaju i financijska izvješća o poslovanju, jer kaže, TZ ih nikada nije dostavila Vijeću.

Turistička zajednica egzistira u Draganiću, ali je, odgovara načelnik Bencetić, djelomično u skladu sa Zakonom, odnosno djelatnost nije u potpunosti usklađena. Ovoga trenutka obavlja poluprofesionalnu djelatnost, odnosno direktor za sada nije profesionalno zaposlen na tom mjestu, nadodaje Bencetić.

No Misir i dalje napominje kako su izvještaji bitni jer se Turističkoj zajednici uplaćuju novci iz proračuna. Bencetić ga ispravlja – novci nisu iz proračuna već od djelatnosti koje se obavljaju na području općine. Znači svi koji obavljaju turističku djelatnost, uplaćuju novac u Turističku zajednicu.

U raspravu o djelatnosti uključila se i HSU-ova Barbara Kruljac Žilić, koja kaže kako u proračunu stoji stavka od 100 tisuća kuna za Turističku zajednicu. No taj je novac, odgovara Bencetić, namijenjen za profesionalnog direktora TZ-a kojeg po Zakonu moraju imati, ali ga još nema. To je još jedan problem kojim ću se morati pozabaviti, zaključio je Bencetić.