web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Uređuju se vidikovci uz rijeku Kupu u Brođanima

KARLOVAC – Grad Karlovac nastao je kao vojna utvrda. Tako ni ne čudi što se sve više turistička ponuda našeg grada okreće upravo oko tog segmenta. Naime u prigradskim naseljima Brođani i Rečica uređuju se turistički vidikovci u sklopu projekta Grada Karlovca naziva Turistička valorizacija kulturne baštine na rijeci Kupi.

U tijeku je prva faza projekta u kojoj se uređuju dva bunkera iz doba 2. svjetskog rata koji se nalaze uz rijeku Kupu. Partner Grada u ovom dijelu je DVD Brođani, a vrijednost faze je 107 tisuća kuna. Sa 49 tisuća kuna projekt financira Ministarstvo turizma sredstvima koje je Grad dobio na natječaju.

Ovo je vrlo značajno za obogaćenje turističke ponude ovog kraja u skladu s našom strategijom ruralnog razvoja Grada. Bunkere treba do kraja urediti, a rodila se ideja da se obje obale Kupe spoje visećim mostom. U planu je i uređenje platoa, postavljanje sjenica kao i uređenje biciklističkih staza, kazala je prilikom obilaska bunkera zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.

S bunkera koji će služiti kao vidikovac, pruža se zaista prekrasan pogled na gotovo cijeli ovaj kraj. Kada se uredi do kraja, vidikovac će biti obogaćen i dodatnim turističkim sadržajima.

U planu je uređenje kupališta zajedno s Mjesnim odborom Brođani koje bi dogodine trebalo biti gotovo. Uskoro bi Kupom trebala zaploviti i žitna lađa koja je dio projekta oživljavanja žitnog puta kojeg provodi udruga Zvono uz Kupu iz Rečice, ispričao je predsjednik DVD-a Brođani Zlatko Pievac.

Tako bi ovaj prekrasan kraj uz Kupu dobio jednu bogatu turističku ponudu u kojoj svatko može pronaći ponešto za sebe i uživati u ljepotama prirode.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/brodjani_bunker/*{/rokbox}