web karijera 1160*120
web struka 1160*120

“Zvončići” u novoj akciji za kupnju Neurofeedback uređaja

KARLOVAC Prema posljednjim statističkim podacima u Karlovačkoj županiji živi 639 djece s invaliditetom, a samo 10 posto je uključeno u neki oblik rehabilitacije. A prema istraživanjima Ekonomskog instituta najsiromašnija smo županija u Republici Hrvatskoj. Stoga, jasno je da su nove metode koje djeca s teškoćama mogu koristiti u rehabilitaciji nedostupne roditeljima. Udruga “Zvončići” za djecu s teškoćama u razvoju ovih dana krenula je u novi projekt – prikupljanje sredstava za nabavku Neurofeedback uređaja. U prikupljanju sredstava pomaže im i jedna banka, a iz udruge poručuju uskoro krećemo i s našim prodajnim akcijama.

– Neurofeedback metoda u svijetu se koristi desetljećima, a na području Hrvatske tek je u počecima. Ta metoda namijenjena je svoj neurorizičnoj djeci, ali i zdravoj djeci u tretmanu poboljšanja izvedbe radnih zadataka i vježbe koncentracije. Za jedan takav uređaj potrebno je izdvojiti 40 tisuća kuna, uz to 10 tisuća je potrebno za osposobljavanje stručne osobe, kazala je Snježana Čop predsjednica Udruge za djecu s teškoćama u razvoju “Zvončići”.

Podsjetimo Udruga “Zvončići” nedavno je imala akciju pomoću koje su sakupili sredstva za opremanje senzornog kabineta koji također djeci s teškoćama u razvoju olakšava rehabilitaciju.