Organizirani trojac u pljačkama ”zaradio” 782 tisuće kuna

KARLOVAC/ZAGREB – Trojica muškaraca starosti 48, 30 i 34 godine raznim kaznenim djelima počinili su materijalnu štetu nešto veću od 782 tisuće kuna, javlja PU karlovačka. Trojku se sumnjiči da su u sastavu zločinačkog udruženja od ožujka do lipnja ove godine na području Zagreba i Karlovca počinili ukupno 11 kaznenih djela razbojništava.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke u suradnji sa službenicima Policijske uprave karlovačke i u koordinaciji Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta utvrdili su kako su osumnjičeni na zagrebačkom području počinili ukupno sedam kaznenih djela u poslovnicama pošte, jedno kazneno djelo u automat klubu kao i jedno kazneno djelo u trgovini, dok su na karlovačkom području počinili kazneno djelo razbojništva u poslovnici pošte te jedno kazneno djelo u zlatarnici.

Kaznena djela planirao je i pripremao 48-godišnjak, dok je maskirani 30-godišnjak ulazio u objekte te uz prijetnju plinskim pištoljem od zaposlenika ukrao nakit i novac. Za to vrijeme 48-godišnjak i 34-godišnjak su u blizini objekata čekali u svojim ili iznajmljenim automobilima kojima su bježali. Za podjelu otuđenog novca i nakita, kao i za uklanjanje tragova bio je zadužen 48-godišnjak.

48-godišnjak i 30-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće koje je dostavljeno Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dok je osumnjičeni 34-godišnjak doveden u Zatvor Zagreb.