web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Obrtnici i ove godine na Danima piva, ali uz neke promjene

KARLOVAC – Udruženje obrtnika grada Karlovca i Obrtnička komora Karlovačke županije, 3 godine čekali su svoj povratak na Dane piva i dočekali prošle godine. Tradicija se nastavlja i ove godine, tako će 10. Obrtnički sajam i ove godine biti održan na 27. Karlovačkim danima piva. No doživjet će neke promjene u odnosu na lani, kazao nam je tajnik Obrtničke komore Karlovačke županije Vlado Jelkovac.

Prva promjena odnosi se na lokaciju. Šator je kao i lani veličine 600 kvadratnih metara no neće biti gdje je bio prošle godine, već bi trebao bit smješten preko puta prošlogodišnje lokacije prema parkirališu.

Druga promjena se odnosi na događanja kojih će ove godine biti manje. Naime prošle godine bilo je 6 večeri događanja, na kojima su se predstavljali cehovi. Ove godine bit će samo dva događanja, u utorak 3. rujna 10. Gastro izložba u organizaciji Ceha ugostitelja te revija frizura koji organizira Ceh frizera i kozmetičara u četvrtak 5. rujna.

Prijave su u tijeku i za sada su, napominje Jelkovac, zadovoljavajuće. O konkretnoj brojci ne bi za sada govorio, jer rok traje do 12. kolovoza, a možda se produži.

S obzirom da obrtinici nisu u najboljoj financijskoj situaciji, onima koji na Sajmu neće prodavati već samo izlažu proizvode, cijena najma za 10 dana za površinu do 12 kvadratnih metara je besplatna, a iznad 12 kvadrata je 100 kuna po kvadratnom metru. Ostalima su cijene ovisno o kategorijama, zaključuje Jelkovac.