web karijera 1160*120
web struka 1160*120

U Vivodinskoj župi sve spremno za blagdan svetog Lovre

VIVODINA – Blagdan sv. Lovre đakona i mučenika bit će svečano proslavljen u Vivodini čija župna crkva nosi ime ovog sveca.

Tradicionalno središnjoj svečanosti prethodi duhovna obnova uz trodnevice, koje traju do 9. kolovoza i počinju svakoga dana u 20 sati. Trodnevica je posvećena trima bogoslovnim krepostima – vjeri, ufanju i ljubavi, a vode ju župljani predvođeni Sanjom Benković Marković.

Središnju proštenjarsku poldanicu od 11 sati predvodit će vojni biskup Juraj Jezerinac zajedno s župnikom Andrijom Markačem i svećenicima Ozaljsko lipničkog i karlovačkog Dekanata te susjedne Slovenije.

Misna slavlja u Vivodini u subotu će započeti ranim misama na slovenskom jeziku, u 10 sati, i po grkokatoličkom obredu u 9 sati.

Kao i svake godine očekuje se velik broj hodočasnika od kojih su poslovično najbrojniji Vivodinci koji žive i rade u prekomorskim zemljama: Kanadi, Americi, Australiji.

U nedjelju misno slavlje u 11 sati predvodi pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić koji će ujedno podijeliti sakrament svete potvrde sedmero mladih.

sv_lovro2