KABA

Misu poldanicu na Veliku Gospu na Kamenskom predvodi mons. Ferdinand Vražić

KARLOVAC – Bliži nam je blagdan Velike Gospe, uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Brojni će vjernici toga dana, 15. kolovoza, hodočastiti u marijanska svetišta u županiji kako bi proslavili taj dan. Pohodit će tako Novigrad na Dobri, svetište gospe od čudesa u Oštarijama te Kamensko.

Rijeke vjernika i ove će godine tako pohoditi crkvu Majke Božje Snježne na Kamenskom gdje je tradicionalno posebno svečano na blagdan Velike Gospe. Svake godine okupi se između tri i pet tisuća katolika.

– Mise su u 7,8 i 9.30 sati dok je procesija u 10.30 sati. U 11 sati je poldanica koja će biti, kao i svake godine, na otvorenom, kazao nam je župnik o. Juraj Domšić.

Predvodit će ju švarčanski župnik, monsinjoj Ferdinand Vražić koji ove godine slavi 50. obljetnicu svećeništva. Poslijepodne su mise u 17 i 19 sati, a tijekom cijelog dana vjernici će se moći ispovjediti.

Za sve koji žele na Kamensko, karlovački Autotransport osigurao je izvanredne linije. Polasci s Korza, preko Tržnice i Turnja, su od 11:30, 15 i 17:30 sati, a povratci iz Kamenskog za grad u 11, 12, 14, 16 i 18:30 sati.