Održana središnja bajramska svečanost u Hrvatskoj

KARLOVAC – Svjesni smo vremena u kojem živimo, svjesni smo da imamo različitosti među nama, a različitost je bogatstvo i to mi pokazujemo u našem djelovanju. Stoga danas više nego ikad nam je potrebno jedinstvo u različitosti, koje će biti idealno ako spojimo naša zajednička nadanja i ako se udružimo u borbi protiv naših zajedničkih muka, kazao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Karlovac Admir ef. Muhić na središnjoj bajramskoj svečanosti u Hrvatskoj koja je održana sinoć u Gradskom kazalištu Zorin Dom.

Bajram je prilika da se okrenemo oko sebe i pogledamo u kakvom su stanju naši susjedi i braća, jer čovjek je čovjeku brat, ono što želimo sebi, to trebamo poželiti i drugome. Islam nas uči da na ovome svijetu nismo sami već da dijelimo sudbinu s ljudima različitih vjera, kultura i nacija, nadodao je Muhić.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik grada Karlovca Damir Jelić istaknuvši još jednom kako je model Islamske zajednice u Karlovcu, ali i Hrvatskoj primjer koji može poslužiti svijetu.

Središnjoj proslavi nazočili su predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Aziz ef. Hasanović, zamjenik župana Karlovačke županije Josip Šafar, dekan Karlovačkog dekanata vlč. Norbert Ivan Koprivec te brojni drugi uzvanici iz vjerskog i političkog života.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su Sinanudin Bajrić, KUD Nur iz Siska i zbor Gazija iz Bužima.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/bajram_1008/*{/rokbox}