web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Općina Netretić pred provedbom projekta za mlade obitelji

NETRETIĆ – Na području Općine Netretić predviđena je izgradnja 24 stambena objekta za mlade bračne parove. Riječ je o jedinstvenom projektu u našoj županiji, ali i u Hrvatskoj. Naime, uz Netretić u još samo jednoj jedinici lokalne samouprave provodi se projekt koji daje šansu mladima.

Općina Netretić ima približno 3 tisuće stanovnika, prostire se na 116 kvadratnih kilometara, ima 42 naselja i 17 mjesnih odbora, jedna je od najvećih općina na području Karlovačke županije. Tako veliku općinu bitno je naseljavati jer sve je manje domicilnog stanovništva.

Kad je Ivica Gračan, načelnik općine razmišljao o provedbi projekta povodio se mišlju da su upravo ljudi ključ razvoja. Iako već sad ima zainteresiranih za život u Netretiću, mladima prije svega treba posao.

– Što se toga tiče, poslovna zona Maletići te tvornica koja se uskoro otvara na području Općine mogu biti dobra prilika za zapošljavanje, kaže Gračan, dodajući kako na području općine postoji velika mogućnost za bavljenje kontinentalnim turizmom.

Načelnik je dodao kako se upravo dogovara način financiranja projekta čiji je konačni cilj privući mlade obitelji budući da su mnoga sela u toj općini gotovo prazna.

Što se pak tiče infrastrukture na području općine i tu ima pozitivnih noviteta.

– Upravo krećemo na glavne infrastrukturne projekte. Već su napravljena idejna rješenja za kanalizaciju i separatore. To su investicije od nekoliko milijuna eura i Općina će ih kandidirati na natječaj Europske unije, rekao je Gračan.

Od velikog značaja za općinu, ali i okolna mjesta i gradove bila bi realizacija drugog djela priključne ceste na Čvor Novigrad.

– To je trenutno prioritet, mi smo poslali Vladi dopis da taj projekt uvrsti u proračun za narednu godinu, naglasio je načelnik.