Proslava Velike Gospe

KAMENSKO, NOVIGRAD NA DOBRI, OŠTARIJE – Proslava blagdana Velike Gospe bit će organizirana u Crkvi Blažene Djevice Marije Snježne u Kamenskom. Na sam blagdan bit će održano nekoliko svetih misa. Mise su u 7 sati, 8 te 9,30 sati. U 10,30 sati je procesija s kipom Majke Božje. Poldanicu će predvoditi mons. Ferdinand Vražić, župnik sa Švarče. Poslijepodne će biti misa u 17 sati te navečer u 19 sati. Za vrijeme i prije mise bit će prilike za ispovijed.

Proslava blagdana Velike Gospe bit će organizirana i u Novigradu na Dobri. Na svetkovinu Velike Gospe mise će biti u 7, 11 i 18 sati. Svečanu misu s Gospinim kipom u procesiji u 11 sati, kao i svetu misu u 18 sati, predvodit će i pater Mika Martinjak, profesor dogmatske teologije. Nakon mise će dobrotvorni koncert održati glazbeni sastav „Zlatna vremena” a nastupit će i KUD „Paurija”. Župa će ponuditi i iće i piće za sve župljane i hodočasnike, a svi prilozi prikupljeni toga dana ići će za obnovu župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Na Veliku Gospu bit će svečano i u oštarskom Svetištu. Na svetkovinu Velike Gospe mise su u 7, 11 i 19 sati. Sv. Misa od 7 sati u Svetištu – predvodi vlč. Petar Šporčić. Svetu misu u 9 sati predvodi o. Božidar Nagy. U 11 sati kreće procesija od Vatrogasnog doma nakon čega slijedi sveta misa koju će predvoditi o. Božidar Nagy, isusovac. U19 sati misu u Gradini Svetišta – za mlade i mlade obitelji predvodit će preč. Robert Zubović, župnik i dekan ogulinski.