web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Sjednica dugoreškog Vijeća – Baršić se ispričao za “listu srama”, rebalans izglasan

DUGA RESA – Na sjednici Gradskog vijeća Duge Rese iz drugog pokušaja izglasan je rebalans gradskog proračuna. Glavninu sjednice polemiziralo se o famoznoj facebook “listi srama” koju je na svom facebook profilu postavio gradonačelnik Ivan Baršić. Od 15 prisutnih vijećnika, njih 14 podiglo je ruku “za” usvajanje dok je nezavisna Blaženka Petrak ostala suzdržana.

Pitanje je potegnula SDP-ova Vesna Brezović upitavši tko je odobrio da se sadržaj sjednice na taj način javno iznese. Predsjednik Vijeća Zlatko Grčić tvrdi kako on nije odobrio niti poslušao audio zapis, a zbog liste srama zatražio je ispriku gradonačelnika.

Baršić ne misli da je, kako kaže, medijski pogriješio. “Listu srama” na kojoj se našlo osmero vijećnika opravdava rebalansom proračuna koji je, kaže, ozbiljan dokument, o kojem prošlog puta nije bilo rasprave.

– Vijećnici obavljaju svoj posao za 250 kuna po sjednici, a vi i vaša dva zamjenika trenutno ste najskuplja vlast koju je ovaj grad imao. Pet tisuća eura mjesečno neto i to nek se zna, poručio je HSLS-ov Davor Bišćan Baršiću.

barsic_sjednica