web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Britanac Kruze pobjednik prvog kupa Milana Neralića

KARLOVAC – Pobjedu na prvom kupu Milana Neralića u organizaciji Mačevalačkog kluba Karlovac odnio je Britanac Richard Kruse. Sa 15:14 pobijedio je kolegu Jamesa Andrewa Davisa. Obojica su olimpijci, osvajači brojnih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava te svjetskih kupova.

Treće mjesto dijele hrvatski olimpijac Bojan Jovanović te drugi najbolji hrvatski senior Ivan Komšić. Na turniru su nastupili natjecatelji u disciplini floret. Sudjelovalo je 12 natjecatelja iz sedam klubova iz zemlje i Velike Britanije. Borilišta su bila postavljena na šetalištu dr. Franje Tuđmana i Foginovom kupalištu.

Na europskom prvenstvu u Zagrebu James Andrew Davis bio je treći u pojedinačnoj konkurenciji, dok su ekipno Davis i Kruze u sastavu reprezentacije Velike Britanije osvojili brončanu medalju. Turnirom su zadovoljni i organizatori.

Turnir puno znači u promociji mačevanja u Karlovcu, ali i na nivou cijele zemlje, kaže trener Mačevalačkog kluba Karlovac Krešimir Profozić rekavši da će ovo natjecanje postati tradicionalno.