U prvoj Ljetnoj školi u Lešću sudjeluje 19 mladih iz Crvenog križa iz cijele županije

LEŠĆE – U organizaciji Društva Crvenog križa Karlovačke županije danas je u Toplicama Lešće započela prva Ljetna škola mladih, koja će trajati četiri dana.

– U sklopu obilježavanja 135 godina Hrvatskog crvenog križa, Društvo Crvenog križa Karlovačke županije je odlučilo pokrenuti jednu ovakvu inicijativu. Oni će u četverodnevnoj školi obuhvatiti neke teme koje su bitne za ugrađivanje humanosti u mlade ljude i volontere od kojih u budućnosti očekujemo da tu humanost šire na svoje vršnjake. Teme koje će se obrađivati će biti Međunarodni pokret Crvenog križa, spašavanje na vodi, trgovanje ljudima, realistični prikaz ozljeda te prva pomoć, orijentacija u prirodi i nove snage, kazala je ravnateljica Društva Crvenog križa Karlovačke županije Mirjana Puškarić.

U školi sudjeluje 19 članova iz Crvenog križa Duga Resa, Karlovac, Ogulin, Slunj i Vojnić.

Puškarić je naglasila kako se nada da će mladi na ovaj način naučiti, ne samo o znanjima Crvenog križa, već i o pravilima životnog, humanog i plemenitog ponašanja.

– Nadam se da ćemo s ovim temama naučiti naše mlade, naše volontere i naše snage za budućnost. Očekujemo da naši mladi u povratku u svoje sredine dio svojih stečenih znanja i vještina prenesu na svoje vršnjake putem radionica u svojim školama i svojim Crvenim križevima, zaključila je Puškarić.