web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Poraz “Karlovca 1919” na startu prvenstva

                  Vatreno krštenje donedavnih juniora u 3.HNL Središte.   

DONJA BISTRA – Povratak u treću ligu nogometaši “Karlovca 1919” otvorili su minimalnim porazom u Donjoj Bistri. Domaćin ih je svladao s 1:0 golom s kraja prvog dijela utakmice. Prvo trećeligaško poluvrijeme za mladu ekipu predstavljalo je pravo malo vatreno krštenje jer je domaćin utakmicu otvorio nizom promašaja. Karlovačku ekipu dobrim dijelom činili su juniori. S tek nekolicinom iskusnijih igrača “plavo-bijeli” u nastavku uspijevaju popraviti igru. Početni grč se povukao. Bilo je dakako još grešaka kao i pritiska s domaće strane, međutim strah se povukao što je iznjedrilo nekoliko izglednih gol šansi.


– Došli smo ovdje i nadali se barem neriješenom ishodu. Ekipa “Bistre” nas je iznenadila. Imamo dosta mladu momčad. Razmišljamo već o idućem kolu. Igramo kod kuće, dolazi na dobra ekipa “Stupnika” koja je prvenstvo započela pobjedom od 4:0. Nije išlo ovdje ali učinit ćemo sve da do prvih bodova dođemo već u idućem kolu koje igramo na svom terenu. Također treba istaknuti da su nam dva bitna igrača ozlijeđena (op. Mišić, Konta). Klupa za pričuve bila je gotovo prazna. Danas smo imali svega tri iskusnija igrača u sastavu ostatak momčadi činili su dojučerašnji juniori. Teško je igrati tako , ali ponavljam, mladi smo i bit ćemo bolji s vremenom, kazao je nakon utakmice Sandi Hudorović.

Drugo poluvrijeme donekle je oraspoložilo trenera Maria Vrbanića koji je ovu utakmicu vodio s poprilično razrijeđenom klupom za rezervne igrače. U momentima kada bi Vrbanić poslao svoje tri rezerve (Gazilj, Rakocija, Vučinić) na zagrijavanje, ostao bi gotovo sam na njoj. U blizini je bio jedino Stjepan Benić koji je utakmicu šutke promatrao s drugog kraja.

– Moram reći prije svega , iako smo izgubili , zadovoljan sam s igrom koju su igrači pružili. Pogotovo u nastavku utakmice, čak i dijelom prvog dijela. Prvih dvadesetak minuta prisutan je bio strah od treće lige s obzirom na to da smo došli iz županijskog ranga. To je ipak jedan određeni skok i postoje stvari koje treba više vježbati. Manje je prostora i vremena, igrači moraju brže razmišljati. U drugom dijelu imali smo neke šanse koje nažalost nismo realizirali. Vjerujem da će u idućim utakmica ta realizacija biti sve bolja i bolja, priča trener Mario Vrbanić.

U idućem kolu u subotu na Stadion “Branko Čavlović Čavlek” dolazi “Stupnik”. Utakmica počinje u 19 sati što će reći da će prvi ovosezonski nastup na domaćem terenu Karlovčani odraditi pod svijetlom reflektora.

– Nismo nastupili s kompletnim sastavom. Određeni igrači još nisu registrirani međutim imat ću ih na raspolaganju u drugom kolu. Imamo i dvoje ozlijeđenih čijem se oporavku nadam. Kako će prvenstvo ići dalje podizat ćemo formu, uvjeren je Vrbanić.
klc_bistra_posrtal_4
klc_bistra_portal
                Podrška nije izostala , golovi ovog puta jesu !


                                    Evo opet treća liga!

Nakon dužeg vremena nogometaši “Karlovca 1919” upisali su službeni trećeligaški nastup. Posljednju utakmicu u tom rangu, “plavo-bijeli” imali su sada već daleke 2008. U 36. svibanjskom kolu tadašnje 3. HNL Zapad, pobijedili su Rovinj s 3:0 te su time proslavili naslov prvaka. Bio je to početak naglog uzleta koji je završen 2012. ispadanjem iz Prve lige i novim startom u 1. Županijskoj nogometnoj ligi pod imenom “Karlovac 1919”. Zajednička liga klubova sjeverozapadne hrvatske danas je opet razdvojena na “zapad” i “središte”. Posljednju utakmicu u 3. HNL Središte Karlovac je odigrao još davnijeg svibnja 2005. kada je također uzeo naslov prvaka. Šampionsko slavlje nakon remija s “Tondachom” iz Bedekovčine bilo je znatno manje nego tri godine kasnije, odnosno prolongirano je za koji tjedan jer se drugoligaški rang morao izboriti kroz kvalifikacije. U njima su igrači tadašnjeg trenera Miroslava Buljana prvo svladali “Istru” iz Pule , potom “GOŠK” iz Dubrovnika. Poznata pjesmica iz tog razdoblja išla je ovako:

“Nikad više treća liga,
nikad više gajba piva,
nikad više dva roštilja,
nikad više, nikad više, nikad više
mukte upad! “

Veseli pjesmuljak nije mogao biti netočniji jer se treća liga kao bumerang stalno vraća. Kako već iduće sezone 2006. tako ponovno sada 2013.
klc_bistra_portal_2
                                               Ponovno trećeligaši