web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Počeo “Karlovac Dance Festival 003”

KARLOVAC – Treće izdanje “Karlovac Dance Festivala” počelo je sinoć plesnom predstavom “Divna, divna, divna katastrofa” u izvedbi Instituta za katastrofu i kaos iz Zagreba. Otvorenje je održano u predivnom ambijentu Starog grada, a nastupile su Selma Banich, Deana Gobac, Nataša Govedić, Roberta Milevoj i Iva Nerina Sibila .

– Moglo bi se reći da se treći po redu festival modernog plesa i izvedbene umjetnosti ne razlikuje puno od prvog jer je već prvi bio savršen, rekla je stručna suradnica na projektu “KDF 003” Andrea Štalcar Furač otvarajući festival.

Na prvom Dance festivalu punih sedam dana moglo se uživati u zaista odličnom programu sa stranim izvođačima, ove godine naglasak je stavljen na hrvatske izvođače i to ne slučajno.

– Suvremeni ples je najbolji hrvatski izvozni proizvod pa je upravo ove godine Karlovac ugostio isključivo hrvatske plesne umjetnike. Ugostio ih je na taj način da na domaćem terenu, u samom srcu Hrvatske, predstavimo i pozicioniramo suvremeni ples i Karlovac kao destinaciju poželjnu za ovakvu vrstu umjetnosti, ali i svih drugih umjetnosti koje su se već etablirale u gradu, rekla je Štalcar Furač.

U gradu susreta Karlovcu poklonike modernog plesa i izvedbene umjetnosti pozdravio je gradonačelnik Damir Jelić rekavši kako se u prostoru koji spaja prošlost i budućnost uvijek otvaraju nove granice i dimenzije.

– Što reći kad se čovjek pita što je to umjetnost i kako ju izraziti i gdje je taj grad? To su upravo ovi trenuci na kojima smo zahvalni i neka to bude jedna naša priča da Karlovac bude jedna meka susreta, naglasio je gradonačelnik.

“Karlovac Dance Festival 003” traje do 31. ovog mjeseca te posjetiteljima osim plesa nudi brojne radionice, rezidencije, te filmove o ovoj neverbalnoj umjetnosti na pet različitih lokacija: Gradskom kazalištu Zorin dom, Maloj sceni Hrvatskog doma, Starom Gradu, terasi Hotela Korana-Srakovčić i na gradskom kupalištu.