web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Simčiću XCO Dubovac 2013.

KARLOVAC – Kiša i blato nisu omeli karlovačku cross country utrku hrvatskog kupa u brdskom biciklizmu. Štoviše podigli su čar cijelog događaja te su tridesetak odvažnih natjecatelja koji su se pojavili na startu, dodatno nabrusili. Pobjeda u najjačoj ELITE kategoriji, u kojoj se vozilo pet krugova od 5200 metara, pripala je Đaniju Simčiću iz Gradskog biciklističkog kluba “Tuškanac”. On je 26 kilometra šumskih puteva s vrlo malo makadama i asfalta , prevalio za jedan sat i 52 minute.

– Bilo je super prezadovoljan sam. Staza je bila blatnjava, vrlo blatnjava. Dosta tehnički zahtjevnih spusteva i uspona. Baš po mjeri. Konkurencija je bila jaka posebno dva odlična Slovenca Hribošek i Korušec. Ukratko jaka konkurencija, jaka utrka, priča Đani Simčić član BGK “Tuškanac”.

xco5

Za trajanja utrke pojedinci su ostali i bez lanca. To im je ostavilo samo jednu mogućnost, da do cilja dođu trčeći s biciklom u ruci. Ovo bi svakako mogla postati i zasebna kategorija.

– Normalno da sam zadovoljan. Staza mi se jako sviđa, jedino, osobno bi mi bilo draže da nas je kiša poštedjela i da je staza suha. Ne znam što je s konkurencijom i mene zanima, evo čekam ju da dođe, smije se najbolji u kategoriji juniora Sven Tomašev iz BK “Crikvenice”.

– Što da kažem o samoj stazi. Bila bi dovoljno zanimljiva i teška i bez ovog blata koje nam je otežalo stvari. S obzirom na tehničke probleme, lanac mi je zapeo pa sam ga morala skidati, plasman koji sam ostvarila je odličan, opisuje Dea Pavičić – Luks Racing Teama Požega koja je zauzela treće mjesto u konkurenciji za žene U-23 i Elite.
xco6
Po završetku utrke, nakon kraće pauze, najboljima su dodijeljene nagrade. Organizator utrke BBK T-REX također je imao svoje predstavnike. Dinosaur Boris Basta završio je drugi u kategoriji veterana B. Srđan Puškarić zauzeo je četvrto mjesto u kategoriji sport, a nastup je zabilježio i Petar Basta najmlađoj konkurenciji do 13 godina.
xco_2
xco_9
Svi pobjednici po kategorijama : 
Elite, U – 23 Ž: Gorana Težak , KBBXS Adrenalina Pula
Elite, U – 23 M: Đani SimČić , BGK “Tuškanac” Zagreb 
juniori Sven Tomašev , BK Crikvenica 
rekreativci: Rober Šandl , BK Crikvenica
sport: Martin Trubelja , BK Maraton  
veterani C: Mirko Rauter ,  
veterani B: Marko Škarja , Energija team , SLO
Kadet: Marin Zorko BK Keindl Sport Zagreb
U – 15: Karlo Brajković , BK MTB Istra Pazin
U – 14: Nino Ivaninić , BK MTB Istra Pazin 
U – 13 : Timotej Kocen , BK Mura Avantura

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=s7QIxFwPSeU&feature=youtu.be}