cacib2

Novi slogan akcije Manje oružja, manje tragedija

KARLOVAC/HRVATSKA – Nastavlja se nacionalna kampanja Manje oružja, manje tragedija, no s novim sloganom i logom. Preventivna akcija koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj, od sada koristi slogan – Izbacite uljeza.

Na temelju novog slogana osmišljen je i istoimeni strip koji kroz dogodovštine glavnih likova brata i sestre, Mirkeca i Mirnice Znatiželjković (jabuka i kruška), gospođice Sigurnice (banana) i gospodina Povjerenka (grožđe) podučava o pravilima ponašanja pri susretu s oružjem i nepoznatim stvarima.

Predstavljen je i novi vizualni identitet kampanje čiji su plakati, letci i drugi promidžbeni materijali dizajnirani u formi stripa.

Podsjetimo, ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Putem besplatne telefonske linije 0800 8892 građani se mogu informirati o dragovoljnoj predaji oružja, a pozivom na broj policije 192 mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju.

Oni koji dragovoljno žele predati oružje, mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.