web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Počela 6. Agro Arca – predstavlja se više od 250 inovatora

BIOGRAD NA MORU – Više od 250 inovacija predstavlja se na ovogodišnjoj 6. po redu Agro Arci, vodećem međunarodnom sajamu inovacija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, koja je počela danas i odvija se do nedjelje u Biogradu na Moru. Uz brojne izlagače iz svih krajeva Hrvatske i šire, na sajmu će se predstaviti i karlovački inovatori s deset inovacija.

Hrvatska uvozi hranu u vrijednosti više od milijarde eura. Cilj mora biti smanjenje uvoza, povećanje konkurentnosti te razvoj novih tehnologija. U tome i jest važnost Agro Arce na kojoj se i ove godine osim hrvatskih predstavljaju i strani inovatori. Prioritet u današnjem društvu, gdje još uvijek ima gladnih, jest proizvodnja hrane, čulo se između ostalog na otvorenju izložbe inovacija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Župan Karlovačke županije Ivan Vučić koji je u ime županije bio nazočan otvorenju, istaknuo je svoj ponos na karlovačke inovatore koji se sa sajmova svakog puta vraćaju s odličjima. U našoj županiji inovacije su ušle i u proizvodnju, odnosno zahvaljujući njima, zaposleno je oko 3.300 ljudi, uglavnom u HS Produktu, rekao je između ostalog župan Vučić.

Da u poljoprivredi ima puno problema, ali i potencijala, potvrdila je pomoćnica ministra poljoprivrede Zvjezdana Blažić. Ono što smo do sada radili, nije bilo dovoljno dobro. Republika Hrvatska ima prirodne potencijale, možda ne za masovnu proizvodnju, ali svakako za posebne vrste ekoloških i tradicijskih proizvoda. Čeka nas veliki posao na zaštiti našeg znanja i povećanju konkurentnosti, zaključila je ministrica Blažić.