Svečano otvoreni 27. karlovački Dani piva

KARLOVAC – Veličanstvenim vatrometom otvoreni su 27. Dani piva. Prvo pivo popili su gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i predsjednik uprave Karlovačke pivovare Aleksandar Gerschbacher zajedno s izaslanstvom zemlje partnera Makedonije i tako otvorili ovogodišnje izdanje najveće pivarske manifestacije na Trgu susreta.

Lijepo vas je vidjeti uz biser srca Hrvatske, a to je naša Korana i ponosan sam što su Dani piva u dobrom ozračju s partnerom Republikom Makedonijom, kazao je na otvorenju gradonačelnik Jelić. Tako je utrt put novom starom prijateljstvu i novim starim Danima piva, dodao je Jelić.

Osobno sam zadovoljna što smo partneri manifestacije koja objedinjuje prijateljstvo, druženje i kulturno nasljeđe, nadovezala se veleposlanica Republike Makedonije Nj. E. Daniela Karagozoska.

Sve je počelo svečanom povorkom sa Trga bana Josipa Jelačića. Mažoretkinje i kulturno-umjetnička društva predvođeni fijakerom u kojem su se okruženi Karlovačkom građanskom gardom, vozili gradonačelnik Jelić, veleposlanica Republike Makedonije Nj. E. Daniela Karagozoska i gradonačelnik općine Rosoman Stojančo Lazov, prošli su ulicama grada do Trga susreta.

Prvu večer na Pivarskom trgu u 22.30 sati otvara Mate Bulić, dok na Trgu susreta možete uživati u nastupima makedonskog KUD-a Rosoman te domaćeg KUD-a Vivodina.

GALERIJA SLIKA (foto: Barbara Vučić, Ivana Belančić, Hrvoje Barešić)

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/27_Dani_piva/*{/rokbox}