Dva dana u znaku Makedonije, a večeras nastupa Magazin

KARLOVAC – Drugi dan Dana piva bio je u znaku zemlje partnera Makedonije. Na Trgu susreta u popodnevnim satima, predstavljena su tradicionalna makedonska jela, makedonski narodni plesovi, a dan je bio posvećen najvećoj makedonskoj pjevačkoj zvijezdi, tragično preminulom Toši Preoskom.

Baklave, razne pogače, pite, ajvar, makedonska ljutica, kifle, šopska salata te najpoznatije makedonsko jelo gravče na tavče dio su gastronomske ponude ove zemlje koju su karlovčani jučer imali prilike degustirati, a moći ćete i danas od 16 sati. Makedonske specijalitete pripremile su članice MKD Ohridski biser iz Zagreba.

Na izložbenim štandovima bili su izloženi tradicionalni instrumenti, narodne nošnje te razni drugi predmeti karakteristični za makedonsku kulturu. Svoje umjeće predstavili su i ulični performeri.

Glazbeni dio na pozornici Trga Susreta izveli su članovi makedonskog KUD-a Rosomon, te karlovački Duo Amaro koji je na repertoaru imao pjesme prerano preminulog Toše Proeskog.

Pivarski trg bio je nešto posebno. Naime Marijan Ban je na pozornicu izašao sat vremena ranije, a prostor s publikom ispred njega bio je gotovo prazan, a nešto više ljudi došlo je tek kasnije.

Večeras nastupa Magazin no kada, ne možemo sa sigurnošću reći. Na plakatima piše u 22.30 sati, Mate Bulić počeo je u 22, a Marijan Ban sinoć u 21.30 sati. Tako da vam ne možemo napisati vrijeme kada možete očekivati Magazin, jer izvođači počinju s nastupom očito prema vlastitom nahođenju.

Današnji program na Trgu susreta počinje u 12 sati nastupom Academico benda. U 16 sati nastupa Makedonsko kulturno društvo Ilinden iz Rijeke, nakon njih slijedi KUD-a Rosoman, Centar kulture Mahično te Klapa Furešti. Od 21 sat predstavlja se Akademski harmonikaški orkestar Ivan Goran Kovačić.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dani_piva_31082013/*{/rokbox}