cacib2

Održan 16. kup ”Četiri rijeke” – najviše oduševio atraktivni Fire Combat

KARLOVAC – Ukupno 64 ekipe iz cijele Hrvatske u sve tri dobne kategorije natjecale su se na 16. vatrogasnom kupu ”Četiri rijeke” u organizaciji DVD-a Hrnetić-Novaki. Natjecanja su trajala cijeloga dana, a osvojeni bodovi zbrajaju se za županijski kup. Svaka ekipa morala je odraditi dvije vježbe i štafetnu utrku.

No najviše pozornosti plijenila je nova disciplina. Radi se o Fire Combatu, disciplini koja je preuzeta od američkog natjecanja Fire Challenge, a koji su prvi preuzeli u susjednoj Sloveniji. U Hrvatsku je došla unatrag nešto više od 5 godina, a za sada su najviše u Fire Combat natjecanjima napravili riječki vatrogasci.

Jučer je snage na ovom atraktivnom natjecanju odmjerilo 11 ekipa sa po 2 operativna vatrogasca. Vježba na prvi pogled djeluje lagano, no ona to zaista nije. Vatrogasci su tako s opremom koja teži više od 20 kilograma, morali razvući cijevu prugu kroz dvije prepreke te do vrha tornja koji je visok 6 metara. Zatim su se morali spustiti s tornja, uzeti lutku koja teži oko 70 kilograma te je premjestiti u za to označeni prostor. Posljednji zadatak bio je razvući tlačnu prugu punu vode do granice ”vatrene linije” te srušiti metu što ujedno označava i kraj vježbe.

Sve to treba obaviti u što kraćem vremenu te sa što manje grešaka. Najuspješnija ekipa jučer je bila JVP Varaždin, drugo mjesto pripalo je ekipi JVP Rijeka, a treće JVP Split. Valja napomenuti kako je mnogima to bio prvi puta da su se uopće okušali u Fire Combatu, jer gotovo da i nemaju gdje vježbati za ovkav vid natjecanja.

Rezultati 16. kupa ”Četiri rijeke”

Djeca (6 – 12 godina) članice:
1. DVD Ribnica
2. DVD Netretić
3. DVD Ribarići

Djeca (6 – 12 godina) članovi:
1. DVD Ribnica
2. DVD Rečica Matica 1
3. DVD Oštarije

Mladež (12 – 16 godina) članice:
1. DVD Velika Jelsa
2. DVD Krapinske Toplice
3. DVD Oštarije

Mladež (12 – 16 godina) članovi:
1. DVD Novi Marof
2. DVD Požega
3. DVD Krapinske Toplice

Seniorke A
1. DVD Jurovo
2. DVD Gradac
3. DVD Josipdol

Seniorke B
1. DVD Hrnetić-Novaki
2. DVD Gornje Mekušje
3. DVD Donje Mekušje

Seniori A
1. DVD Zagradci
2. DVD Donje Mekušje
3. DVD Mladost Kaštel Sućurac

Seniori B
1. DVD Zagradci
2. DVD Hrnetić-Novaki
3. DVD Donje Mekušje

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/16_kup_cetiri_rijeke/*{/rokbox}