web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Počinje nova školska godina; ove godine 1.156 prvašića

KARLOVAC – S prvim ponedjeljkom rujna započinje i nova školska godina. U klupe hrvatskih osnovnih i srednjih škola danas će sjesti više od pola milijuna učenika, preciznije njih 508.467. Od toga će biti 40.272 prvašića.

U našoj županiji prvi put će u klupe sjesti 1.156 prvašića.

Nakon više od dva mjeseca odmora od nastave, učenja i svih školskih obaveza, čeka ih nova školska godina, a pred prvašićima koji će upravo današnji dan pamtiti kao prvi dan škole, svi će se ti zadaci naći po prvi puta u životu.

Kao i svake godine, Policijska uprava karlovačka provodit će tijekom rujna akciju “Poštujte naše znakove” koja je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprečavanje ugrožavanja njihovih života u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

Također, policijski službenici i pripadnici prometne jedinice mladeži od prvog dana nove školske godine, u vrijeme dolaska i odlaska učenika iz škole, nalazit će se uz pješačke prijelaze najvećih i najugroženijih osnovnih škola, gdje će nadzirati ponašanje vozača u prometu, ali i educirati djecu te im pomoći da na siguran način pređu cestu.