web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Sufinanciranje prijevoza srednjoškolcima

KARLOVAC – Župan Ivan Vučić zajedno sa suradnicima, gradonačelnicima i načelnicima općina i autobusnim prijevoznicima koji obavljaju linijski prijevoz na prostoru Karlovačke županije sastao se danas kako bi riješili problematiku sufinanciranja prijevoza učenika srednjih škola na prostoru županije.

S obzirom da Vlada RH osigurava subvenciju cijene prijevozne karte u iznosu 75% prosječne cijene karte bilo je potrebno dogovoriti model sufinanciranja cijene prijevozne karte do njezine pune ekonomske cijene.

Tako je odlučeno da će Karlovačka županija sufinancirati 12,5% cijene, a 12,5% cijene sufinancirat će gradovi i općine. Ostatak, odnosno razliku do ekonomske cijene karte, snosit će prijevoznici ili roditelji učenika, što će ovisiti o internoj odluci svakog prijevoznika. Upućen je apel prijevoznicima da ujednače ekonomske cijene prijevoza i tako oslobode od plaćanja roditelje učenika. Ovaj model sufinanciranja prijevoza učenika srednjih škola primjenjivat će se od 1. listopada 2013. godine.