U Općoj bolnici Karlovac neće biti štrajka?

KARLOVAC – Prije nešto više od dva mjeseca upravljanje Općom bolnicom Karlovac preuzelo je sanacijsko vijeće, odnosno upravitelj Rade Cvjetičanin. Ova promjena nije utjecala na rad bolnice, a prema riječima zamjenika sanacijskog upravielja Suada Crnice, ne bi trebao ni najavljeni štrajk medicinskog osoblja.

Nekakvih značajnijih promjena koje bi utjecale na rad nije bilo, kaže Crnica, te dodaje da su u medicinskom dijelu stvari posložene, odnosno funkcioniraju na korist pacijenata.

Nakon što je krajem kolovoza propao proces mirenja Vlade i liječničkog sindikata, te strukovnog sindikata medicinskih sestara – tehničara, najavljen je štrajk medicinskog osoblja. Štrajk je sindikalna akcija na koju zaposlenici imaju pravo, no kako stvari stoje u karlovačkoj bolnici neće ga biti, bar ne u nekoj značajnijoj mjeri. Ako i bude štrajka, on neće utjecati na rad bolnice, kaže Crnica.

Kako je već ranije sanacijski upravitelj Rade Cvjetičanin rekao da će se modernizacija i obnova nastaviti odnosno da se ne dovodi u pitanje realizacija ranije zaključenih ugovora u njihovim najbitnijim dijelovima, možemo očekivati da će bolnica nastaviti s obnovnom pojedinih odjela.