Obilježen Svjetski dan prve pomoći

DUGA RESA – Ove godine Gradsko društvo Crvenog križa Duga Resa organiziralo je obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći za sva društva iz naše županije. Postupcima prve pomoći i pozivom u pomoć možete spasiti život, spriječiti nastanak trajnih posljedica i skratiti trajanje liječenja i oporavka kod ozlijeđene ili naglo oboljele osobe.

Ove godine naglasak je dan na stradavanje u prometu s obzirom da je naša županija izrazito frekventno područje na kojem su prometne nesreće nažalost učestale, a pružanje onih osnova prve pomoći prije samog dolaska Hitne pomoći, može često spasiti ljudski život.

Dugoreški Crveni križ tako je organizirao u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta predavanje na temu prve pomoći, dok je u dvorani OŠ Vladimir Nazor održan realističan prikaz zbrinjavanja unesrećenih osoba. Svako društvo imalo je svoj štand isped kojeg su volonteri demonstrirali pružanje prve pomoći u raznim situacijama poput otvorenih i zatvorenih prijeloma, u slučaju prometne nesreće motorista i slično.

Kako postoji velik broj ljudi koji ne znaju pružiti adekvatnu prvu pomoć, sve ove aktivnosti održane su u cilju podizanja svjesnosti i promicanja važnosti edukacije pravodobnog i pravilnog načina pružene prve pomoći i sprečavanja ozljeđivanja, što spašava živote kod nesreća i ozljeda uzrokovanih svakodnevnim i kriznim situacijama.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dan_prve_pomoci_dresa/*{/rokbox}

error: Content is protected !!