Šanac preselio na zapad

KARLOVAC – Košarkaši “Šanac” Karlovca promijenili su ligu odnosno bolje rečeno regiju. Klub koji je niz godina bio dio A-2 lige Centar preselio je na Zapad. Tako će Karlovčani od iduće sezone umjesto Kaptola, Zrinjevca, Hermes Analitice i Rudeša gledati Crikvenicu, Kastav, Pulu 1981, Zamet, Otočac i dr. Liga Zapad u prošloj sezoni brojala je devet klubova, središte jedanaest. To je Karlovčanima dalo priliku za manevar. Tko zna možda upravo ovaj potez privuče kojeg gledatelja više.   

– Liga Središte ima mnogo igrača koji čekaju nastup u prvoj ligi. Nikad ne znate kada i koje kolo ćete naletjeti na trojicu prvoligaških igrača u protivničkoj momčadi. Nama je u interesu prije svega razvoj mladih igrača. Za njih je bolje da nastupaju u zapadnoj regiji. Rekao bih da je ta liga uređenija. Uostalom klub je nekada i igrao tu ligu, pojašnjava trener Branko Bašović.

Za karlovačke košarkaše A-2 liga Zapad znači nešto duža putovanja.

– Mi smo amaterska ekipa. Naši igrači nemaju primanja. Nešto veće troškove prijevoza možemo pokriti i tu neće biti problema, kaže Bašović.

Izvlačenje parova prvog kola održat će se u ponejdeljak 16. rujna.
Roster karlovačkog kluba ostat će gotovo isti. Zbog studija u Zagrebu momčad je napustio jedino Neven Božić.