Na Bundeku otvoren jubilarni 15. Zagreb Radio Fest

ZAGREB – Umjesto u Boćarskom domu danas je otvoren jubilarni 15. Zagreb radio fest u parku Bundek. Promjena je uslijedila nakon dogovora sa glavnim sponzorom manifestacije – Gradom Zagrebom. Odlučeno je tako da se sve održi u sklopu Bundek festa, odnosno Otvorenih vrata tehničke kulture Grada Zagreba.

– Zagreb Radio Fest jedan je od pet europskih sajmova koji su namijenjeni ljubiteljima elektronike, prvenstveno radioamaterima. To je godišnji susret radioamatera iz cijele zemlje, ali i šire, a radioamateri ga doživljavaju kao poseban dan, kaže nam direktor Radio Festa Boris Vrbanović.

Ovaj sajam nikako ne zaostaje za bilo kojim europskim jer na štandovima su predstavnici svjetski poznatih tvrtki izložili razne uređaje za radioamatere. Predstavilo se tako njih 17 – pet asocijacija radioamatera iz inozemstva, sedam inozemnih tvrtki te pet domaćih tvrtki i asocijacija. Za sve ostale, pak, koji nešto žele prodati, mijenjati ili kupiti organiziran je sajam rabljene opreme ispred šatora. Paralelno u šatoru odvijala se radionica za mlade radioamatere dok je nekolicina drugih, a radi se o učenicima Osnovne škole Ruđera Boškovića demonstrirala što to radioamateri zapravo rade.

Na ovoj manifestaciji pokušavaju se prezentirati najnovija dostignuća u opremi koju koriste radioamateri. Jedan od takvih uređaja, Kenwoodov TS 990 nakon Amerike i Njemačke, doživio je predstavljanje i u Hrvatskoj.

Inače, u Hrvatskoj je registrirano više od dvije tisuće radioamatera, dok se stvarna brojka kreće oko 5 tisuća. A Hrvatski radioamaterski savez okuplja 98 radioklubova.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/radio_fest_2013/*{/rokbox}

error: Content is protected !!