KABA

Počela 8. Pametna špica – po prvi puta u Dugoj Resi

DUGA RESA – Osamdesetak mladih iz svih gradova naše županije, ali iz Zagreba te Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije okupilo se danas u Dugoj Resi kako bi sudjelovali na 8. Pametnoj Špici. Riječ je o edukativno – društvenom događaju koji je nastao u Zagrebu, a ovo je prvi puta da je Pametna špica izašla iz svojih okvira i došla baš u grad na Mrežnici.

Tema 8. Pametne špice koja se održava u organizaciji Grada Duge Rese je ”Kultura suradnje”. U sklopu ovog edukativno-društvenog događaja bit će održana panel diskusija na temu ˝Suradnja mladih i regionalni razvoj˝ sa nekoliko podtema, kao šro su kultura suradnje kao osnova uspješne komunikacije, poslovna i razvojna suradnja u EU, komunikacija mladih i opcije koje se pružaju te trendovi tržišta 2013-2015.

Glavni predavač je Saša Petar, inače začetnik ove inicijative za studente i mlade poslovne ljude. Tri su osnovna stupa Špice, kaže Petar, a tu su vannastavno učenje, cjeloživotno učenje i samozapošljavanje.

Cijela ideja događaja zasniva se na usmjeravanju studenata od teoretskih znanja koja uče na fakultetima prema realnom poslovnom svijetu koji ih čeka nakon završetka formalnog obrazovanja. Postoji problematika neusklađenosti između znanja s kojima napuštaju obrazovne ustanove i znanja potrebnih nakon uključivanja u poslovni svijet, i upravo je Špica usmjerena u tom pravcu, nadodaje Petar.

Sve aktivnosti koje se odvijaju imaju za cilj povezati mlade ljude, da se upoznaju, razmijene iskustva, a možda i u samom razgovoru dođu do ideje da ih realiziraju kroz poslovnu suradnju.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/pametna_spica_duga_resa/*{/rokbox}