KABA

Predstava ‘’Još si zelen’’ i Zorin dom, nagrađeni na Međunarodnom festivalu kazališta lutaka

KARLOVAC/TRAVNO – Nakon rasprodanih izvedbi predstave ”Još si zelen” u prostoru KUC Travno na 46. izdanju Međunarodnog festivala kazališta lutaka PIF, Gradsko kazalište Zorin dom, autorski tim predstave i glumci vratili su se i ovjenčani nagradom dječjeg žirija za najbolju predstavu i nagradom za animaciju Peđi Gvozdiću i Giuliu Settimu.

Predstava koja je svoju premijeru imala u travnju ove godine već je ostavila traga na domaćim kazališnim daskama, na mnogim gostovanjima diljem zemlje i šire, a nastala je kao želja za buđenjem gotovo svih vrsta lutaka u jednoj predstavi. Lutkarstvo ne poznaje granice i ono što nam se u životu čini nemogućim, u lutkarstvu je moguće.

Predstava nastoji prikazati lutke, ali i kazališne i životne mogućnosti i vrijednosti. Intencija je bila upoznati djecu i odrasle sa raznim lutkarskim tehnikama i vrstama lutaka te lutkarstvom provesti publiku kroz svevremensku priču o životu, mašti i djetinjstvu.

Nagrade na festivalu potvrda su kvalitetnog rada mladog autorskog tima, kao i cjelokupnog Zorin doma, te motivacija za kvalitetan rad na budućim projektima.