Juraj Rudar brončani junior

ZAGREB – Juraj Rudar iz VK “Korana” osvojio je brončanu medalju na Hrvatskom veslačkom prvenstvu održanom za vikenda na Jarunu. Rudar je nastupio u utrci skifova za lake juniore A. Od ostalih posada u A finalu seniorskih dvojca na pariće Ana Katušin i Irma Šumar zauzele su 4. mjesto. Ana Katušin bila je četvrta i u skifu za lake seniorke. Peto mjesto u A finalu seniorskih dvojca na pariće osvojili su Juraj Katušin i Luka Mesarić. Dino Šumar i Juraj Rudar bili su peti u A finalu utrke juniorskih dublova B. Lucija Alinčić i Dominik Šutalo osvojili su šesta mjesta u A finalu – Lucija je nastupila u skifu za kadetkinje A, Dominik u skifu za lake seniore. Ostali veslači nastupili su u B finalu. Irma Šumar bila je prva u skifu za lake seniorke, Dino Šumar bio je prvi u utrci skifova za juniore B. Druga mjesta u juniorskim skifovima B osvojili su Egon Neskusil i Filip Jakšić.

–  Prvo, moram reći da je takav rezultat bio za očekivati. Nadalje, nisu nastupila naša dva najbolja veslača, Sven Bohnec zbog povrede i Jura Katušin koji je pod temperaturom vozio jednu utrku. S njima bi zasigurno polučili nešto bolje ukupan dojam. Međutim, mi smo u fazi smjene generacija tako da i u tome treba tražiti razloge nešto slabijeg plasmana. Dobro su se nosili naši mladi veslači Juraj Rudar, Dino Šumar,Filip Jakšić i Egon Neskusil od kojih u narednim godinama očekujem bolje rezultate. Međutim, mi smo od 16. lipnja imali podosta problema s režimom treninga kojega ćemo zasigurno morati mijenjati. Puno problema zadade nam vodostaj Kupe koji često oscilirao zbog puštanja vode na brani u Lešću. To ostaje veliki problem kojega u buduće moramo riješiti, pojašnjava trener Zlatko Katušin.


Do kraja sezone VK “Korana” trebao bi upisati još jedan nastup na Peručkom jezeru. Grad Vrlika početkom listopada trebao bi biti domaćin hrvatskog superkupa u kojem bi se sastali klubovi hrvatskog sjevera i juga. Karlovčani će sudjelovati s četiri posade.
error: Content is protected !!