KABA

Liječnici i medicinske sestre u karlovačkoj Bolnici u srijedu u štrajku

KARLOVAC – Karlovačka podružnica Hrvatskog liječničkog sindikata sutra, 18.rujna započet će sa štrajkom u Općoj bolnici Karlovac.

Hrvatski liječnici i medicinske sestre i tehničari nisu generatori gospodarske krize u kojoj smo se svi zajedno našli i zbog toga ne može dozvoliti da se nastala kriza rješava na našim pravima. Naša prava su i vaša prava, štrajkom se borimo za bolji i pravedniji zdravstveni sustav u kojem ćemo i mi i vi biti zadovoljniji, pacijentima su poručili iz Sindikata.

Zato vaša potpora akcijama Hrvatskog liječničkog sindikata ne predstavlja samo potporu hrvatskim liječnicima i medicinskim sestrama u borbi za očuvanje dostojanstva naše profesije u Hrvatskoj, već i borbu za spas zdravstvenog sustava i socijalne države, borbu za bolju i sretniju Hrvatsku.

Stoga molimo za vašu potporu i razumijevanje, a mi vam obećavamo da za vrijeme trajanja štrajka niti jedan život neće biti ugrožen i svi hitni slučajevi će biti adekvatno zbrinuti, ako ste vi ili netko od vaših najmiliji u bolnici dobit ćete svu potpunu skrb, kažu u Sindikatu.

Štrajkaši mole da u vrijeme štrajka građani ne dolaze u bolnicu ukoliko pregled nije hitno potreban, a kad štrajk bude okončan za sve pretrage, preglede i postupke za koje su pacijenti u vrijeme štrajka bili naručeni bit će omogućen što skoriji termin.