KABA

Šanac pobjednik ljetne lige

KARLOVAC – Košarkaši “Šanac” Karlovca pobjednici su 14. ljetne HAKL lige. U neizvjesnoj utakmici svladali su Športsko društvo Ozalj s 58:54. Finalni susret bolje su otvorili Ozaljčani. Nakon prve četvrtine imali su prednost od četiri koša, nakon druge pola koša (31:30). U nekoliko navrata došli su do osam koševa prednosti međutim mlada ekipa Šanca uporno se vračala.

Cijelo natjecanje proteklo je dobro. Imali smo osam ekipa što je optimalan broj. Mišljenja sam da se prikazala vrlo kvalitetna košarka tijekom cijelog turnira. Čestim a svim sudionicima koji su bili dio ovogodišnje ljetne lige. Organizacijski smo se potrudili da ovo bude jedno lijepo košarkaško druženje , nadam se da smo u tome i uspjeli, kazao je trener pobejdničke momčadi Mario Gašparović

Općenito finale (4×8 min.) je ponudilo nekoliko lijepih trica, jedno zakucavanje kao i koš s polovice igrališta u posljednjim sekundama druge četvrtine odnosno prije kraja prvog dijela.

Pa Športskom društvu “Ozalj” čestitam na odličnoj partiji u finali. treba im čestitati jer od njih smo nemojmo zaboravi poraženi u prvoj utakmici prije ove završne faze. Ja sam svojim dečkima rekao da se jedna dobra ekipa ne može dva puta pobijediti i vjerovao sam da ćemo mi večeras slaviti. Uspjeli smo u tome i sad se zadovoljni okrećemo prvenstvu u A-2 ligi, ističe Gašparović.

U utakmici za treće mjesto “Lenovo team” svladao je KK “Dugu Resu” s 72:53. Iz njihovih redova dolazi i najbolji igrač turnira Željko Pavlić. Pobjednik i organizator cijelog natjecanja KK “Šanac” Karlovac, imao je najboljeg strijelca turnira Brunu Lipka. Medalje i nagrade najboljima uručili su karlovački gradonačelnik Damir Jelić i predsjednik Košarkaškog kluba “Šanac Karlovac” Darko Marković.