KABA

Još jedna kanta u nizu !

KARLOVAC – Stigla je i druga kruna. U godini u kojoj BK “Olimpija 83” obilježava 30 godina djelovanja, uzet je i trofej Interlige. U posljednjoj utakmici završnice odigranoj na igralištu na Grabriku, sa 6:5 pobijeđena je splitska “Nada”. Finale je bilo uzbudljivo, reklo bi se na razini finalne serije državnog prvenstva koja je prije skoro dva mjeseca završena tek u sedmoj utakmici igranoj u Splitu. Jednostavno susreti “Nade” i “Olimpije 83” ne mogu biti lišeni napetosti i preokreta. Kao što je bio slučaj u srpnju, Karlovčani su imali pristojnu prednost (čitaj 5:1) koju su Splićani u jednom napadu anulirali. Na koncu došlo se do minimalnog vodstva koje se svim silama u branilo u devetoj izmjeni. Također kao i u srpnju Splićani su popunili sve baze pa je odluka padala doslovno u zadnjim bacanjima. 

– U svakom slučaju slatka pobjeda iako meni je draže državno prvenstvo. Ono je ipak predstavlja krunu rada kroz cijelu godinu. Interliga je bila isto dugačka , igrala se paralelno s prvenstvom. Momčad Nade” je izvrsna ekipa. Kao uvijek utakmica s njima bila je onakva kakvu sam i očekivao. Moglo je biti malo lakše za nas , malo smo si zakomplicirali stvari. No to je baseball, zanimljiv do posljednjeg bacanja. Obje ekipe pokazale su jako dobru igru, kazao je po završetku finala trener domaćeg sastava Krunoslav Karin

MVP turnira bio je Krunoslav Gojković iz “Olimpije 83”, najbolji bacač Slobodan Gales iz iste momčadi, a najbolji udarač Ivan Račić iz “Nade”

– Mi smo u finalnoj seriji PH stalno gubili s 1:0, 2:1 i 3:2. Ali kad se sve zajedno zbroji plus ova utakmica danas mi imamo tri pobjede nad njima i to u nizu. Sada su oni ti koji razmišljaju o nama. Zadnje dvije tri godine nismo ih mogli pobijediti. Ostaje nam još taj kup. Imamo šansu za ulazak u finale, pa da u Varaždinu uzmemo i tu treću krunu, priča Karin. 


Klempavi trofej, drugi u ovoj godini, je tu. Ostao je još samo državni kup U naredna dva tjedna održat će se turniri natjecanja kojim se zaključuje sezona. Kvalifikacijski turniri održavaju se u Zadru i Zagrebu (21./22.9.) dok se završnica igra u Varaždinu (28./29.9.). “Olimpija 83” nalazi se u zagrebačkoj skupini sa “Siskom”, “Novim Zagrebom” i “Vindijom”. U drugoj grupi su “Zagreb”, zadarski “Donat” i “Nada”.

baseball_uko
         Mr. Klempo – druga kanta u ovoj sezoni za “Olimpiju 83”