KABA

Liječnici i medicinske sestre karlovačke bolnice sutra pet do 12 ispred bolnice

KARLOVAC – Liječnici i medicinske seste u karlovačkoj bolnici nastavljaju sa štrajkom, no i dalje mole pacijente da ne dolaze ukoliko nije hitno. Predsjednica Štrajkačkog odbora Hrvatskog liječničkog sindikata podružnice Karlovac Samija Ropar kaže nam kako nastavljaju raditi po preporuci i odluci ministra zdravlja jer je to njihova obaveza, ne samo zbog njegove odluke već i zbog njihove etike, profesije i stručnog dostojanstva.

Kao i jučer, normalno se primaju hitni slučajevi, trudnice, djeca te psihijatrijski bolesnici, a štrajkači poručuju pacijentima da ih podrže kao što su to učinili jučer.

Podsjetimo, u Općoj bolnici Karlovac štrajka od 60 do 70 posto liječnika što će i dokazati sutra u pet do 12 kad će izaći pred bolnicu.

– Izaći ćemo skupa sa našim sestrama, pa da i građani i mediji usporede podatke koje iznosi ministar i one stvarne, kaže doktorica Ropar i dodaje kako niti to neće biti svi štrajkaši jer neki će biti iz dežurstva, drugi dolaze popodne, a treći ostaju s pacijentima koje ne mogu ostaviti same.