KABA

Nema novca za sanaciju mosta Zadobarje – Tomašnica

KARLOVAC – Most između Zadobarja i Tomašnice na rijeci Dobri upitan je već sedam godina. Zbog lošeg stanja u kojem se most nalazi sazrijelo je vrijeme da se priđe pronalasku kvalitetnog rješenja ovog prijelaza, smatra SDP-ov Stjepan Mikulandrić.

Sanacija mosta je preskupa, a ovog trenutka je na lijevoj obali Dobre popustio potporni nosač i dio mosta uz obalu je nagnut.

Cesta Karlovac – Jurovski Brod više nije županijska, pa bi i planirani most u Donjem Pokuplju trebao biti izgrađen iz sredstava Hrvatskih cesta, kaže Mikulandrić, te dodaje da je sanacija mosta Zadobarje – Tomašnica planirana tek za 2015. godinu.

Sanacije su skupe, a mi smo nedavno izvršili jednu na navedenom mostu, kaže pak ravnatelj Županijske uprave za ceste Boris Kozjan.

Točno je da je ŽUC napravio dio projektne dokumentacije za izgradnju novog mosta u Pokuplju, dodaje Kozjan, ali ističe i kako pod svojom nadležnosti imaju oko 80 mostova, te 60 manjih mostova i prijelaza, te su zbog toga prisiljeni raditi sanacije, iako su one skupe.

Odlukom Ministarstva početkom srpnja smanjena su nam sredstva sa 14 na šest milijuna kuna, te smo od mnogih projekata morali odustati, zaključuje Kozjan.